Skip to main content

Wat is telemarketing?
In basis is telemarketing het verkopen of aanprijzen van goederen, diensten of denkbeelden door direct contact te maken via een telefonisch gesprek.
Het wordt vaak gezien als een verouderde verkoopmethode, maar nog steeds is het een van de meest effectieve manieren om kwalitatief goede Sales Qualified Leads te genereren. Door gebruik te maken van deze marketingtechniek kun je contact leggen met een breed scala aan prospects en hen kennis laten maken met jouw bedrijf. Maar wat zijn precies de voordelen van telemarketing en hoe leidt dit tot betere leads? Hieronder bespreken we de voordelen van b2b telemarketing en hoe het kan helpen bij het genereren van betere Sales Qualified Leads.

Direct en Persoonlijk contact

Telemarketing biedt de mogelijkheid om direct en persoonlijk contact te hebben met potentiële klanten.

Dit geeft je de mogelijkheid om persoonlijke relaties op te bouwen met prospects en hen te overtuigen van de waarde van jouw producten of diensten. Het stelt je ook in staat om eventuele bezwaren van prospects direct aan te pakken en te overwinnen. Dit kan resulteren in een hogere conversieratio omdat de klant de informatie uit de eerste hand krijgt.

Directe feedback
Telemarketing biedt ook de mogelijkheid om directe feedback van de klant te krijgen. Door middel van het telefoongesprek kan de Sales consultant vragen stellen en feedback krijgen over de producten of diensten die worden aangeboden. Dit directe contact stelt de consultant in staat om snel en efficiënt te reageren op eventuele problemen of vragen die de klant kan hebben. Door middel van deze feedback kan de verkoper ook het aanbod aanpassen aan de specifieke behoeften en wensen van de klant.

Verhoogde efficiëntie van het verkoopproces
Telemarketing is een effectieve manier om Sales Qualified Leads te genereren. Door middel van telefonische gesprekken kun je leads kwalificeren op basis van hun interesse en koopbereidheid. Door gerichte vragen te stellen kun je snel bepalen of een prospect in aanmerking komt als Sales Qualified Lead. Dit helpt om tijd en middelen te besparen door alleen te focussen op leads die waarschijnlijk omgezet kunnen worden in klanten.
Daarnaast kan je door middel van telemarketing een groot aantal klanten in een korte tijd bereiken. Dit helpt je om je tijd en middelen effectiever te gebruiken en leidt tot een hogere conversieratio en een hogere Return on Investment (ROI).

Kwalificeren van leads

Telemarketing stelt bedrijven ook in staat om leads te kwalificeren voordat ze aan de verkoopafdeling worden doorgegeven.

Dit betekent dat alleen leads die aan bepaalde criteria voldoen, (denk aan budget, behoefte of koopbereidheid) aan de verkoopafdeling worden doorgegeven. Dit zorgt voor een efficiëntere verkoopcyclus en verhoogt de kans op een succesvolle verkoop.

Meer gerichte marketing
Telemarketing stelt je in staat om gerichte marketing te doen. Door middel van gerichte vragen kun je snel bepalen welke prospects het meest geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten en hun behoeften en uitdagingen begrijpen. Dit stelt je in staat om je marketingberichten te personaliseren en op maat te maken voor de specifieke behoeften van elke prospect. Dit verhoogt de kans op succesvolle conversies en vermindert de kans op onnodige uitgaven.

Up-selling en cross-selling
Telemarketing kan ook worden gebruikt om bestaande klanten te benaderen en hen te informeren over nieuwe producten of diensten. Dit kan leiden tot up-selling en cross-selling, waardoor de omzet per klant wordt verhoogd en de klantrelatie wordt versterkt.

En last, maar zeker not least

Kostenbesparend
Telemarketing kan ook kostenbesparend zijn in vergelijking met andere marketingmethoden, zoals advertenties in printmedia of televisie. Telemarketing kan worden uitgevoerd met een kleinere groep medewerkers en kan worden gericht op een specifieke doelgroep, wat resulteert in een efficiëntere en effectievere marketingcampagne.

Overtuigd dat de voordelen van telemarketing ook jouw organisatie verder kan helpen?
Wij vertellen je graag hoe ons telemarketing bureau je kan helpen new business doelen te stellen en te bereiken.

Maak nu een afspraak